FLEXA

FLEXA

Flexa is een verfmerk dat bijna iedereen wel kent. Wat veel mensen niet weten is dat Flexa een merknaam die al eerder is gebruikt voor schoenlakken. Wat nog minder mensen weten, is dat Flexa een merk dat is gelanceerd door Sikkens en Tjallema in 1955. Tjallema was een verffabriek in Sneek met een rijke historie. Tjallema is een bedrijf dat onder andere buitenverven maakte voo r boeren. In elk dorp had een boerenwagen van oudsher een eigen kleur. Het gevolg hiervan is geweest dat Tjallema allerlei verschillende verfkleuren ging leveren en een sneldrogende variant van deze kleuren (de wagens stonden immers buiten en moesten sneller drogen).

Je zou dus in het verlengde hiervan kunnen stellen dat Tjallema aan de basis heeft gestaan van verfkleuren voor de doe-het-zelf-markt zoals we deze tegenwoordig kennen. Flexa is hieruit voortgekomen en kenmerkt zich vandaag de dag, net als Tjallema destijds, door een veelheid aan kleuren en soorten verf. Muurverf (extra mat en zijdeglans), Lak (hoogglans, zijdeglans en mat), Schoolbordverf (extra mat) & metallic verf: Flexa biedt het allemaal!
Bij De Vaal voor verf voeren wij Flexa uiteraard ook. Dit kwaliteitsverfmerk past bij je huis of project, welke inrichting of stijl je ook kiest.

CONTACT